Helsinki Travel Award 2016 – palkinnon saivat Flow Festival, Löyly, Allas Sea Pool sekä Jaakko Blomberg

Tiedotusvälineille 26.10.2016 klo 18.30

HELSINKI TRAVEL AWARD -PALKINNON SAIVAT FLOW FESTIVAL, LÖYLY, ALLAS SEA
POOL SEKÄ JAAKKO BLOMBERG

Helsingin Matkailusäätiö jakoi vuosittaisen Helsinki Travel Award -tunnustuspalkinnon 26.10. Palkinnon sai neljä eri toimijaa, joita kaikkia yhdistää vahva visio Helsingin vetovoimaisuudesta.

Helsinki Travel Award -tunnustuspalkinto myönnetään vuosittain matkailualan toimijoille ja teoille, jotka ovat vaikuttaneet myönteisesti Helsingin matkailun kehitykseen, maineeseen ja asiakastyytyväisyyteen. Palkinnon arvo on tänä vuonna 20 000 euroa.

Palkinnon saivat Flow Festival, Löyly, Allas Sea Pool ja Jaakko Blomberg Yhteismaa-järjestöstä. Yhteismaan tavoitteena on edistää yhteisöllistä kaupunkikulttuuria. Palkintosumma jaettiin neljän toimijan kesken siten, että jokaiselle myönnettiin 5000 euroa.

Flow Festival houkuttelee vuosittain tuhansia matkustajia nauttimaan yhdestä maailman parhaista festivaaleista sekä tutustumaan helsinkiläiseen kaupunkikulttuuriin. Löylyn hurmaava arkkitehtuuri ja suomalaiseen saunaan perustuva toimintaidea on kerännyt faneja ympäri maailman. Allas Sea Pool on mainio esimerkki Helsingin rantojen elävöittämisestä mitä hauskimmalla tavalla. Jaakko Blomberg saa palkinnon ansioistaan Helsinkiä elävöittäneen yhteisöllisen tapahtumallisuuden vahvana taustavaikuttajana. Blomberg on ollut perustamassa muun muassa Siivouspäivää, Kallio Block Partya ja Illallista taivaan alla.

"Helsingin matkailun potentiaali on merkittävä, mutta sen eteen on jokaisen tehtävä yhdessä töitä. Kaikki palkitut ovat rohkeita, innovatiivisia ja kehittäneet Helsingin matkailua huomattavasti. Heidän ansiostaan Helsingissä on mielenkiintoisia ja uudenlaisia
elämyksiä ja tapahtumia", sanoo Risto Lintula, Helsingin Matkailusäätiön puheenjohtaja.

"Flow Festival on käsittämättömän hieno kaupunkifestivaali ja yksi Helsingin ja Suomen kansainvälisestikin tunnetuimpia tapahtumia. Myös Löyly on saanut paljon kansainvälistä huomiota ainutlaatuisesta arkkitehtuuristaan ja perinteisen saunakulttuurin modernisoimisesta. Allas Sea Pool on hieno esimerkki yksityisen pääoman, joukkorahoituksen ja julkisen sektorin yhteistyöstä. Yhteismaan Jaakko Blomberg on tuonut Helsinkiin paljon yhteisöllistä kaupunkikulttuuria ja tehnyt kaupungista entistä mielenkiintoisemman paikan sekä matkailijoille että paikallisille", hän jatkaa.

Tilaisuudessa myönnettiin lisäksi tunnustuspalkinto kaupunginjohtaja Jussi Pajuselle hänen visiostaan kehittää Helsingistä hauskaa ja toimivaa kaupunkia. Helsinki kasvaa ja kehittyy nyt ennennäkemätöntä vauhtia.

Palkinnon saajista päätti Helsingin Matkailusäätiön hallitus.
Helsinki Travel Award jaettiin juhlatilaisuudessa Töölönrannassa.

Lisätiedot ja yhteydenotot:

Puheenjohtaja Risto Lintula, 0400 703346
matkailusaatio.fi
matkailusaatio@matkailusaatio.fi

Helsingin Matkailusäätiö sr edistää, kannustaa ja tukee teoillaan Helsingin matkailua kehittävää toimintaa. Se auttaa tuottamaan ja levittämään matkailualan tutkimustietoa sekä järjestää tapahtumia, koulutusta ja tiedotusta. Säätiö myöntää myös stipendejä, antaa tunnustuspalkintoja, jakaa apurahoja ja tekee esityksiä matkailualan kehittämisestä.