Ensimmäinen Helsinki Travel Award myönnettiin Design District Helsingille, HELtoursille ja Royal Ravintoloiden perustajille

Helsingin Matkailusäätiö jakoi ensimmäiset Helsinki Travel Award-tunnustuspalkinnot torstaina 8.10.2015. Tunnustuksen tavoitteena on nostaa esille toimijoita ja tekoja, jotka ovat vaikuttaneet myönteisesti Helsingin matkailun kehitykseen. Palkinnot
myönnettiin Design District Helsingille, HELtoursille ja Royal Ravintoloiden perustajille Mia ja Kasperi Saarelle ja Pertti Hynniselle.

Helsinki Travel Award -tunnustuspalkinto myönnetään matkailualan toimijoille ja teoille, jotka ovat myönteisesti vaikuttaneet Helsingin matkailun kehitykseen, maineeseen ja asiakastyytyväisyyteen.
Palkinto on arvoltaan 10 000 euroa ja se myönnettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Palkintosumma jaettiin kahdelle toimijalle.

Design District Helsingille myönnettiin 6000 euron arvoinen palkinto. Konseptin on luonut yhteistyössä toimiva ja aktiivinen erilaisten toimijoiden verkosto, joka yhdessä suunnitellen ja toteuttaen mahdollistaa matkailijalle elämyksiä.

”Design District Helsinki on asiakkaiden arvostama palvelu, joka auttaa matkailijaa tutustumaan kattavasti luovan alan toimijoihin ja Helsinkiin muotoilu- ja ostoskaupunkina. Se on osallistujaa aktivoiva, ympärivuotinen ja aidosti kansainvälinen”, sanoo Risto Lintula, Helsingin Matkailusäätiön puheenjohtaja.

Vuorovaikutteisia pyöräilykierroksia järjestävä HELtoursille myönnettiin 4000 euron palkinto. Kierroksilla matkailijat näkevät ja kokevat aitoa Helsinkiä ja pääsevät kätevästi paikkoihin, joihin perinteiset opaskierrokset eivät yllä.

”Riku Nurminen on luonut toimivan ja suositun tuotekonseptin, joka huokuu aitoa rakkautta Helsinkiin. Toivomme, että palkinto kannustaa laajasti nuoria ja uusia yrittäjiä kehittämään palveluita, rikastuttamaan Helsingin matkailua ja kohtamaan matkailijaryhmät ja niiden erilaiset toiveet ja tarpeet”, jatkaa Lintula.

Royal Ravintoloiden sekä putiikkihotellien Hotel Havenin ja Fabianin perustajille Mia ja Kasperi Saarelle ja Pertti Hynniselle myönnettiin palkinto merkittävästä saavutuksesta tyylikkäiden ruokaelämysten ja viihtyisien yöpymisten tuottamiseksi Helsingissä. He ovat luoneet Helsinkiin vankan hyvien ravintoloiden tarjonnan.

Tunnustukset myönnettiin Ravintola Töölönrannassa pidetyssä palkintotilaisuudessa, jossa Ebookers.comin perustaja Dinesh Dhamija puhui tulevaisuuden matkailusta.

Helsinki Travel Award jaetaan jatkossa vuosittain. Palkinnon saajasta tai saajista päättää Helsingin Matkailusäätiön hallitus.