FI EN

Helsinki Travel Award

Helsinki Travel Award 2017

Helsinki Travel Award -palkinnot Lux Helsingille ja Slushin vapaaehtoisille

Helsingin Matkailusäätiön tekemän selvityksen mukaan Helsingin matkailusta saatavat tulot voisi kaksinkertaistaa

Tämän vuoden Helsinki Travel Award -palkinnot on annettu Lux Helsinki -valotaidefestivaalille ja Slushin vapaaehtoistyöntekijöille. Lisäksi Helsingin kaupunkipyörät saivat kunniamaininnan. Palkinnot jakaneen Helsingin Matkailusäätiön perusteluiden mukaan Lux Helsinki on ”huikea kaamoksen valaisija, talvisen kaupungin elävöittäjä”, Slushin vapaaehtoisten ”työn hedelmistä hyötyvät suoraan ja välillisesti suuri joukko pääkaupunkiseudun toimijoita” ja kaupunkipyörät ”yhdistää hienolla tavalla liikkumistarpeen, kestävän kehityksen ja kaupungista nauttimisen”.

”On mahtavaa nähdä, että Helsingissä tehdään asioita, jotka kehittävät kaupunkia koko ajan kiinnostavammaksi. Palkinnoissa on kyse juuri tästä: haluamme nostaa esiin niitä, jotka nostavat koko Helsinkiä esiin. Kiitokset ja positiivinen huomio kannustavat muitakin yrittämään”, Helsingin Matkailusäätiön puheenjohtaja Risto Lintula sanoo.

5000 euron suuruiset palkinnot jaettiin torstaina 26.10. Allas Sea Poolilla järjestetyssä gaalassa, jossa julkistettiin myös Helsingin Matkailusäätiön tekemä selvitys Helsingin matkailun potentiaalista. Sen perusteella Helsingin matkailusta saatavat tulot olisi kaksinkertaistettavissa. Tämä toisi seudulle noin kolme miljardia euroa lisätuloja vuodessa ja työllistäisi 30 000 ihmistä.

Selvityksessä tarkasteltiin Helsingin matkailun nykytilaa ja verrattiin tärkeimpiä tunnuslukuja lähialueen kaupunkeihin kuten Hampuriin, Kööpenhaminaan ja Tukholmaan. ”Mukana olleet vertailukaupungit ovat nostaneetmatkailun strategisesti tärkeään asemaan ja saaneet kaikki osapuolet investoimaan. Lisääntynyt hotellikapasiteetti, aktiivinen markkinointi, palvelujen lisääntyminen ja muu panostus on aiheuttanut matkailun kaksinkertaistumisen kymmenen vuoden aikana”, Helsingin Matkailusäätiön varapuheenjohtaja Mikko Leisti sanoo.

”Helsingillä on mahtava tilaisuus päästä samaan. Vetovoimamme kasvaa koko ajan ja matkailun kasvuluvut ovat kannustavat. Nyt vain pitää nostaa matkailu kokoaan vastaavaan strategiseen asemaan ja katsoa kunnolla mitä ja miten pitää edetä, että merkittävä kasvu on mahdollista. Potentiaali isoon loikkaan on olemassa”, Leisti jatkaa.

Matkailu on Suomen viidenneksi suurin vientiala. Matkailuteollisuuden koko on 14,4 miljardia euroa ja se työllistää noin 140 000 ihmistä. ”Panostukset matkailun tutkimukseen, kehitykseen, koulutukseen, markkinointiin ja myyntiin ovat ristiriidassa sen taloudellisiin vaikutuksiin ja työllistävyyteen nähden. Matkailu on merkittävä teollisuus ja sitä kannattaa sellaisena myös käsitellä”, Leisti sanoo. 

HELSINKI TRAVEL AWARD -PALKINTOJEN PERUSTELUT:

SLUSH – maailman johtava start-up tapahtuma on nuorten vapaaehtoisten voimannäytös (5000 euroa)

Slush on johtava kansainvälinen start-up tapahtuma, joka tuo vuosittain Helsinkiin yli 17 000 osallistujaa, 600 toimittajaa ja 1000 sijoittajaa noin 120 maasta. Slush tekee Helsingin seutua tunnetuksi osaajien yhdistäjänä ja ennakkoluulottoman yrittäjyyden edelläkävijäkaupunkina.

Tapahtumalla on merkittäviä vaikutuksia alueen matkailuteollisuudelle ja positiivisen Helsinki-brändin edistämiselle. Erityisen upeaa koko tapahtumassa on järjestelyissä avainasemassa oleva, parintuhannen vapaaehtoisen joukko, joiden työn hedelmistä hyötyvät suoraan ja välillisesti suuri joukko pääkaupunkiseudun toimijoita.

LUX Helsinki -valofestivaali ja loistavat valotaiteilijat (5000 euroa)

Tammikuinen Helsingin kaduille, toreille ja tiloihin jalkautuva valofestivaali LUX on yli puolen miljoonan kävijämäärällään ja kekseliäällä taiteellisella toteutuksellaan huikea kaamoksen valaisija, talvisen kaupungin elävöittäjä! Festivaali ilahduttaa ja tarjoaa elämyksiä kattavasti sekä pääkaupunkiseudun asukkaille, että koti- ja ulkomaisille matkailijoille. Festivaalin järjestää Helsingin kaupunki ja se on ilmaistapahtumana avoin kaikille. Kiitämme erityisesti taiteellisia suunnittelijoita ja loistavia valotaiteilijoita!

Helsingin kaupunkipyörät - hyötyliikuntaa ja iloja monille (Kunniamaininta)

Kaupunkipyörät -palvelu yhdistää hienolla tavalla liikkumistarpeen, kestävän kehityksen ja kaupungista nauttimisen. Palvelun myötä Helsingin alueiden ja palveluiden saavutettavuus parani ja katukuva elävöityi ja kirjavoitui. Pyöriä käyttävät tai niistä jopa kilpailevat pääkaupunkiseudun asukkaat, sekä matkailijat läheltä ja kaukaa. Pyörät palvelevat useita erilaisia tarpeita ja ilahduttavat monia!
 
 
Helsinki Travel Award 2017 vietettiin vuoden
ensimmäisessä lumimyräkässä. Kuva: Ville Malja

 
 
Kutsuvierailla oli mahdollisuus tutustua juhlapaikan puitteisiin
ennen tilaisuutta. Kuva Ville Malja

 
 
Jukka Perko ystävineen viihdytti yleisöä helsinkiläisin melodioin.
Kuva: Ville Malja

 
 
Kaupunkikuvaa elävöittänyt Helsingin Kaupunkipyörät palkittiin
kunniamaininnalla. Kuvassa Samuli Mäkinen, Tarja Jääskeläinen ja
Laura Rissanen. Kuva: Ville Malja


 
SLUSH:n vapaaehtoiset palkittiin upeasta hospitalilty -työstään.
Kuvassa koordinaattorit Eve ja Hannes sekä yhteistyökumppani
Matti ja ryhmä tuoreita vapaaehtoisia. Kuva: Ville Malja


 
Helsinki Travel Award -palkinto myönnettiin talven säkenöivälle
valopilkulle, Lux Helsingille. Palkinnon vastaanottivat Petra Kytölä,
Emma Lumme sekä Laura Aalto. Kuva: Ville Malja

 
 
Royal Ravintoloiden Aku Vikström kokee, että Helsingissä on
valtava matkailupotentiaali. Kuva: Ville Malja
 
 
 

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori kertoi Helsingin kaupungin
uusista tavoitteista. Kuva: Ville Malja


 

Tyytyväiset voittajat sekä illan puhujat ja Säätiön edustajat. Kuva: Ville Malja

Tunnelmia Allas Sea Poolin Neighbour Bistrossa vietetystä tilaisuudesta. Kuva: Ville Malja


Helsinki Travel Award 2016

Helsinki Travel Award 2016 - palkinnon saivat Flow Festival, Löyly, Allas Sea Pool sekä Jaakko Blomberg

Helsingin Matkailusäätiö jakoi vuosittaisen Helsinki Travel Award -tunnustuspalkinnon 26.10. Palkinnon sai neljä eri toimijaa, joita kaikkia yhdistää vahva visio Helsingin vetovoimaisuudesta.

Helsinki Travel Award -tunnustuspalkinto myönnetään vuosittain matkailualan toimijoille ja teoille, jotka ovat vaikuttaneet myönteisesti Helsingin matkailun kehitykseen, maineeseen ja asiakastyytyväisyyteen. Palkinnon arvo on tänä vuonna 20 000 euroa.

Palkinnon saivat Flow Festival, Löyly, Allas Sea Pool ja Jaakko Blomberg Yhteismaa-järjestöstä. Yhteismaan tavoitteena on edistää yhteisöllistä kaupunkikulttuuria. Palkintosumma jaettiin neljän toimijan kesken siten, että jokaiselle myönnettiin 5000 euroa.

Flow Festival houkuttelee vuosittain tuhansia matkustajia nauttimaan yhdestä maailman parhaista festivaaleista sekä tutustumaan helsinkiläiseen kaupunkikulttuuriin. Löylyn hurmaava arkkitehtuuri ja suomalaiseen saunaan perustuva toimintaidea on kerännyt faneja ympäri maailman. Allas Sea Pool on mainio esimerkki Helsingin rantojen elävöittämisestä mitä hauskimmalla tavalla. Jaakko Blomberg saa palkinnon ansioistaan Helsinkiä elävöittäneen yhteisöllisen tapahtumallisuuden vahvana taustavaikuttajana. Blomberg on ollut perustamassa muun muassa Siivouspäivää, Kallio Block Partya ja Illallista taivaan alla.

"Helsingin matkailun potentiaali on merkittävä, mutta sen eteen on jokaisen tehtävä yhdessä töitä. Kaikki palkitut ovat rohkeita, innovatiivisia ja kehittäneet Helsingin matkailua huomattavasti. Heidän ansiostaan Helsingissä on mielenkiintoisia ja uudenlaisia
elämyksiä ja tapahtumia", sanoo Risto Lintula, Helsingin Matkailusäätiön puheenjohtaja.

"Flow Festival on käsittämättömän hieno kaupunkifestivaali ja yksi Helsingin ja Suomen kansainvälisestikin tunnetuimpia tapahtumia. Myös Löyly on saanut paljon kansainvälistä huomiota ainutlaatuisesta arkkitehtuuristaan ja perinteisen saunakulttuurin modernisoimisesta. Allas Sea Pool on hieno esimerkki yksityisen pääoman, joukkorahoituksen ja julkisen sektorin yhteistyöstä. Yhteismaan Jaakko Blomberg on tuonut Helsinkiin paljon yhteisöllistä kaupunkikulttuuria ja tehnyt kaupungista entistä mielenkiintoisemman paikan sekä matkailijoille että paikallisille", hän jatkaa.

Tilaisuudessa myönnettiin lisäksi tunnustuspalkinto kaupunginjohtaja Jussi Pajuselle hänen visiostaan kehittää Helsingistä hauskaa ja toimivaa kaupunkia. Helsinki kasvaa ja kehittyy nyt ennennäkemätöntä vauhtia.

Palkinnon saajista päätti Helsingin Matkailusäätiön hallitus.


Jaakko Blomberg palkittiin työstään Helsingin elävöittämiseksi.
Kuva: Ville Malja

 
 
Antero Vartia edusti Löylyä, Helsingin saunakulttuurin uudistajaa.
Kuva Ville Malja

 
 
Musiikki vie maailmankartalle. Suomen puhutuimman festivaalin,
Flow Festivalin, perustajat Suvi ja Tuomas Kallio. Kuva Ville Malja

 
 
Helsingin ydinkeskusta on mullistunut! Allas Sea Poolin luoneet
Raoul Grünstein, Marianne Mäkelä ja Pekka Salmi pokkasivat
Helsinki Travel Award -palkinnon. Kuva Ville Malja

 
 
Vuoden 2016 Helsinki Travel Award -palkinnon saajat.
Palkintosumma 20 000 euroa jaettiin voittajien kesken.
Kuva Ville Malja

 
 
Varatoimitusjohtaja Bjørn Arild Wisth esitelmöi
Nordic Choice Hotels -hotelliketjun strategian jalkauttamisesta.
Kuva Ville Malja

 
 
Tunnelmia palkintojen jaosta. Kuva Ville Malja

 
 
Helsingin kaupungin viimeinen kaupunginjohtaja Jussi Pajunen
palkittiin elämäntyöstään Helsingin viihtyisyyden mahdollistajana.
Palkinnon ojentaa Puheenjohtaja Risto Lintula ja Jouni Vihmo. Kuva: Hanna Salomaa

 
 
Säätiön onnitteludelegaatiossa mukana Jouni Vihmo (vas.), Puheenjohtaja
Risto Lintula sekä Kristiina Havas. Kuva: Hanna Salomaa


Helsinki Trawel Award 2015

Helsingin Matkailusäätiö jakoi ensimmäiset Helsinki Travel Award-tunnustuspalkinnot torstaina 8.10.2015.

Tunnustuksen tavoitteena on nostaa esille toimijoita ja tekoja, jotka ovat vaikuttaneet myönteisesti Helsingin matkailun kehitykseen. Palkinnot myönnettiin Design District Helsingille, HELtoursille ja Royal Ravintoloiden perustajille Mia ja Kasperi Saarelle ja Pertti Hynniselle.


Helsinki Travel Award -tunnustuspalkinto myönnetään matkailualan toimijoille ja teoille, jotka ovat myönteisesti vaikuttaneet Helsingin matkailun kehitykseen, maineeseen ja asiakastyytyväisyyteen. Palkinto on arvoltaan 10 000 euroa ja se myönnettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Palkintosumma jaettiin kahdelle toimijalle.

Design District Helsingille myönnettiin 6000 euron arvoinen palkinto. Konseptin on luonut yhteistyössä toimiva ja aktiivinen erilaisten toimijoiden verkosto, joka yhdessä suunnitellen ja toteuttaen mahdollistaa matkailijalle elämyksiä.

”Design District Helsinki on asiakkaiden arvostama palvelu, joka auttaa matkailijaa tutustumaan kattavasti luovan alan toimijoihin ja Helsinkiin muotoilu- ja ostoskaupunkina. Se on osallistujaa aktivoiva, ympärivuotinen ja aidosti kansainvälinen”, sanoo Risto Lintula, Helsingin Matkailusäätiön puheenjohtaja.

Vuorovaikutteisia pyöräilykierroksia järjestävä HELtoursille myönnettiin 4000 euron palkinto. Kierroksilla matkailijat näkevät ja kokevat aitoa Helsinkiä ja pääsevät kätevästi paikkoihin, joihin perinteiset opaskierrokset eivät yllä.

”Riku Nurminen on luonut toimivan ja suositun tuotekonseptin, joka huokuu aitoa rakkautta Helsinkiin. Toivomme, että palkinto kannustaa laajasti nuoria ja uusia yrittäjiä kehittämään palveluita, rikastuttamaan Helsingin matkailua ja kohtamaan matkailijaryhmät ja niiden erilaiset toiveet ja tarpeet”, jatkaa Lintula.

Royal Ravintoloiden sekä putiikkihotellien Hotel Havenin ja Fabianin perustajille Mia ja Kasperi Saarelle ja Pertti Hynniselle myönnettiin palkinto merkittävästä saavutuksesta tyylikkäiden ruokaelämysten ja viihtyisien yöpymisten tuottamiseksi Helsingissä. He ovat luoneet Helsinkiin vankan hyvien ravintoloiden tarjonnan.

Tunnustukset myönnettiin Ravintola Töölönrannassa pidetyssä palkintotilaisuudessa, jossa Ebookers.comin perustaja Dinesh Dhamija puhui tulevaisuuden matkailusta.

Helsinki Travel Award jaetaan jatkossa vuosittain. Palkinnon saajasta tai saajista päättää Helsingin Matkailusäätiön hallitus.Maailman ensimmäiset Helsinki Travel Award -voittajat! Kuvassa ylhäältä vasemmalta puheenjohtaja Risto Lintula, Petri Hynninen, Mia Saari and Kasperi Saari. Alhaalta vasemmalta Sirpa Linnanmäki,
Minna Särelä, Riku Nurminen ja varapuheenjohtaja Mikko Leisti.
Kuva: Lasse Keltto