FI EN

Helsinki Travel Award

Ehdotus vuoden 2019 Helsinki Travel Awardin saajaksi


Helsingin Matkailusäätiö – Stiftelsen för Helsingfors Turism sr palkitsee toimijoita ja tekoja, jotka vaikuttavat myönteisesti Helsingin matkailun kehitykseen, maineeseen ja palveluiden kasvattamiseen. Jos sinulla on idea palkinnon saajasta / saajista, toivomme, että jätät ehdotuksesi ja perustelusi meille alla olevan linkin kautta. Voit jättää ehdotuksesi anonyymisti niin halutessasi.
Otamme ehdotuksia perusteluineen vastaan 31.8.2019 saakka. Linkkiä saa myös jakaa eteenpäin.
Helsingin Matkailusäätiö toivottaa kaikille hyvää ja nautinnollista kesää.
 
https://matkailusaatio.typeform.com/to/REKVQy
 
 

Helsinki Travel Award 2018
Helsingin Matkailusäätiö: "Suomi tarvitsee matkailuministerin"


Kuva: Teemu Kammonen
Amos Rex, Lonna ja Natura Viva saivat Helsinki Travel Award -palkinnot, Helsinki 2018 Summitin järjestelyt kunniamaininnan

Helsinki Travel Award 2018 -palkinnot jaettiin eilen illalla Amos Rexille, Lonnalle ja Natura Vivalle. Kunniamaininnan sai Ulkoministeriö Helsinki 2018 Summitin -järjestelyistä. Helsingin Matkailusäätiön jakaman palkinnon tarkoituksena on nostaa matkailun arvostusta, lisätä panostuksia matkailuun ja innostaa sen kehittämiseen. Matkailu on Suomen viidenneksi suurin vientiala. Matkailuteollisuuden koko on 14,4 miljardia euroa ja se työllistää noin 140 000 ihmistä.
"Kyse ei ole marginaalisesta, vaan kansantalouden kannalta erittäin merkittävästä teollisuudesta. Tekemämme selvityksen mukaan esimerkiksi Helsingin matkailu pystyttäisiin kaksinkertaistamaan. Matkailun kehittäminen vaatii kuitenkin strategisia toimia. Matkailualan ihmisten kanssa käydyissä keskusteluissa on noussut uudelleen esiin ajatus siitä, että Suomeen tarvitaan matkailuministeri. Se toisi matkailulle selkeämmän aseman myös kansainvälisesti", palkinnot jakavan Helsingin Matkailusäätiön puheenjohtaja Mikko Leisti sanoo.


Helsingin Matkailusäätiön Puheenjohtaja Mikko Leisti esittelee Säätiön tekemän haastattelututkimuksen tuloksia. Kuva Teemu Kammonen


Itämeren suojelua, kestävää kehitystä ja virkistystä
Helsinki Travel Awardit ovat suuruudeltaan 5000 euroa. Palkitut aikovat käyttää ne Itämeren suojeluun, kestävään kehitykseen ja henkilökunnan virkistykseen.
"Matkailuyrityksen tärkein innoituksen lähde on tyytyväiseltä asiakkaalta saatu palaute. Samaan hengenvetoon täytyy kuitenkin tunnustaa, että Helsingin Matkailusäätiön huomionosoitus nostaa meidät matkailuyritysten valiojoukkoon, johon emme rohjenneet katsoa kuuluvamme. Palkinto ohjaa meitä painottamaan työssämme matkailupalveluiden kestävää kehitystä siten, että toimintamme on myös liiketaloudellisesti terveellä pohjalla", Martti Lariola Natura Vivasta sanoo.
Lonnan liiketoimintaa pyörittävä Fregatti Oy taas aikoo satsata ympäristöön. "Toimimme saaressa ja meri ympäröi meitä joka päivä. Aiomme käyttää palkinnon Itämeren tilanteen auttamiseksi, ja toivon mukaan pystymme näin auttamaan tärkeää työtä, jonka tavoitteena on parantaa lähimeremme kuntoa", toimitusjohtaja Ville Väänänen sanoo.

Vasta avattu Amos Rex on ollut yleisömenestys. "Palkinto on hieno tunnustus Amos Rexin merkityksestä Helsingin kansainväliselle vetovoimalle. Palkintorahat käytämme henkilökunnan virkistykseen, koska loistava asiakaspalveluväkemme on ollut kovilla koko syksyn", Amos Rexin museonjohtaja
Kai Kartio sanoo.
Ulkoministeriö järjesti kesällä 2018 nopealla aikataululla maailman huippujohtajien tapaamisen Helsingissä. "Tapahtuma opetti meille paljon. Meille pieniltä tuntuvat asiat, kuten vaikkapa mansikat ja herneet, joita kesällä tarjosimme kansainväliselle medialle, voivat olla suuria asioita. Tämä mielessä pitäen suuntaamme kohti tulevaa. Suomi on jo lähikuukausina monessa kansainvälisessä valokeilassa, aloitamme esimerkiksi puheenjohtajana Euroopan neuvostossa marraskuussa. Puheenjohtajuuteen liittyy monta tapahtumaa, joiden kautta voimme näyttää kuvaa Suomesta ja suomalaisista kansainväliselle medialle", Ulkoministeriön ajankohtaisviestinnän yksikönpäällikkö Vesa Häkkinen sanoo. 

HELSINKI TRAVEL AWARD 2018 -PALKINTOJEN PERUSTELUT:


Amos Rex:n palkinnon pokkasivat Marjo Sahi, Melaie Orenius, Elsa Hessle ja Kai Kartio. Kuva: Teemu Kammonen

Amos Rex (5000 euroa)
Voi veikkoset, jos Amos Andersson tietäisi mitä hänen rahoillaan oikein puuhaillaan. Että taiteen, designin, arkkitehtuurin ja elävän kulttuurin keinoin luodaan hänen kotikaupungilleen mainetta ja rakennetaan ainutlaatuista myötäylpeyttä helsinkiläisten keskuuteen. Se, että säätiö näki tulevaisuuden muunakin kuin varojen vaalintana ja ylhäältä ohjailevana taidetahona ja tarttui suureen, taatusti vaivalloiseksi ja työteliääksi osoittautuvaan hankkeeseen, jossa toimitaan maan päällä ja alla, suojellun alueen ja aina vaikeasti ennustettavan asenneilmaston keskellä on huimaa. https://amosrex.fi/


Lonnan Helsinki Travel Award -palinnon vastaanotti Pauli Waroma, Tomi Laakso, Laura Kiuru, RiinaTorstensson ja Ville Wäänänen. Kuva: Teemu Kammonen

Lonna (5000 euroa)
Kysyy oikeastaan keneltä tahansa Helsingin ihanuuden syitä ja houkutuksia, niin aina saa jossain vastauksen vaiheessa tietää, että meri ja merellinen Helsinki, siinä piisaa ihasteltavaa. Muutama vuosi sitten merelliselle kartalle pulpahti jotain uutta. Lonna oli saanut uudet omistajat ja suunnitelmat olivat kiehtovia. Kaupunkilaisten oma saari ravintoloineen, tapahtumineen nousi pintaan. Lonna on esimerkki ja suunnannäyttäjä merellisen Helsingin kehittämisessä ja merellisessä yrittämisessä. Toivotaan, että esimerkkiä seurataan ja Helsinki Travel Award palkintoja jaetaan jatkossa useamminkin merellisille toiminnalle ja Helsingin matkailu näin kehittyy. http://www.lonna.fi/

 
Luontomatkailua tinkimästtömästi edistämässä Martti Lariola, Arhi Leveelahti ja Paula Lariola. Kuva: Teemu Kammonen 


Natura Viva (5000 euroa)
Luontoyhteys on ihmiselle tärkeä. Se, että voi kaupungin sykkeestä luontevasti siirtyä rauhalliseen ja täysin toisenlaisen olotilaan on ihmeellistä ja siitä Helsinkiä usein kiitetään. Natura Viva on tehnyt pitkään erinomaista työtä Helsingin ja pääkaupunkiseudun matkailun eteen. He ovat kehittäneet tuotetarjontaansa ja hakeneet jatkuvasti myös toiminnan laajenemista ja uusia avauksia merellisen Helsingin parissa. Natura Viva laajensi ensin toimintaansa avaamalla uuden melontakeskuksen Vuosaareen ja tälle vuodelle heidän toiminta kasvoi entisestään Nuuksion Haukkalammelle. He ovat avoimia yhteistyölle ja heillä on aina ollut eteenpäin ja uuteen kehitykseen katsova asenne. https://www.naturaviva.fi/


Ulkoministeriön tehotiimi Rim Mezian, Anna-Maria Liukko, Sanna Silventoinen, Reetta Purontakanen, Meira Lappi, Helena Kiiskinen ja Vesa Häkkinen.

Helsinki 2018 Summit / Ulkoministeriö (kunniamaininta)
Suomi on harvoin, jos koskaan kertonut tarinaansa ja kuulumisensa niin hyvin kuin kesän Helsinki 2018 Summitin aikaan tapahtui. Emme aina muista puheissa itseämme nostaa, mutta kun pääsemme tekemään, niin kaikki vain tuntuu toimivan upeasti. Osaaminen on varmaa ja perusasiat sujuvat. Jää aikaa hyville puolille tulla esiin. Vakaus, kauneuden arvostus, ei itseään liian vakavasti ottava huumori, hyväntahtoisuus ja vieraanvaraisuus muun muassa heijastuivat kaikkeen tekemiseen valtion päämiesten kohtaamisista kaikkien tapahtumassa mukana olleiden tinkimättömään tekemiseen. Ja kun tätä seuraa suuri kansainvälinen media, niin tunnelma välittyy kautta maailman kaikkien ihasteltavaksi. https://um.fi/helsinki2018

Tunnelmakuvia vuoden 2018 -tilaisuudesta


Matkailu - mikä herkullinen puheenaihe! Kuva Teemu Kammonen


Illan tunnelman luonnista vastasi Yona ja Lumos. Kuva: Teemu Kammonen


Lumoksen sointi meni suoraan selkäytimeen. Kuva: Teemu Kammonen


Iloista pöhinää kutsuvieraspöydissä. Kuva: Teemu Kammonen


Kutsuvieraspuhujat Riku Rantala ja Tunna Milonoff kertoivat matkailuhavainnoistaan. Kuva: Teemu Kammonen


Iloiset voittajat työmoodissa. Kuva: Teemu Kammonen

Helsinki Travel Award 2017

Helsinki Travel Award -palkinnot Lux Helsingille ja Slushin vapaaehtoisille

Helsingin Matkailusäätiön tekemän selvityksen mukaan Helsingin matkailusta saatavat tulot voisi kaksinkertaistaa

Tämän vuoden Helsinki Travel Award -palkinnot on annettu Lux Helsinki -valotaidefestivaalille ja Slushin vapaaehtoistyöntekijöille. Lisäksi Helsingin kaupunkipyörät saivat kunniamaininnan. Palkinnot jakaneen Helsingin Matkailusäätiön perusteluiden mukaan Lux Helsinki on ”huikea kaamoksen valaisija, talvisen kaupungin elävöittäjä”, Slushin vapaaehtoisten ”työn hedelmistä hyötyvät suoraan ja välillisesti suuri joukko pääkaupunkiseudun toimijoita” ja kaupunkipyörät ”yhdistää hienolla tavalla liikkumistarpeen, kestävän kehityksen ja kaupungista nauttimisen”.

”On mahtavaa nähdä, että Helsingissä tehdään asioita, jotka kehittävät kaupunkia koko ajan kiinnostavammaksi. Palkinnoissa on kyse juuri tästä: haluamme nostaa esiin niitä, jotka nostavat koko Helsinkiä esiin. Kiitokset ja positiivinen huomio kannustavat muitakin yrittämään”, Helsingin Matkailusäätiön puheenjohtaja Risto Lintula sanoo.

5000 euron suuruiset palkinnot jaettiin torstaina 26.10. Allas Sea Poolilla järjestetyssä gaalassa, jossa julkistettiin myös Helsingin Matkailusäätiön tekemä selvitys Helsingin matkailun potentiaalista. Sen perusteella Helsingin matkailusta saatavat tulot olisi kaksinkertaistettavissa. Tämä toisi seudulle noin kolme miljardia euroa lisätuloja vuodessa ja työllistäisi 30 000 ihmistä.

Selvityksessä tarkasteltiin Helsingin matkailun nykytilaa ja verrattiin tärkeimpiä tunnuslukuja lähialueen kaupunkeihin kuten Hampuriin, Kööpenhaminaan ja Tukholmaan. ”Mukana olleet vertailukaupungit ovat nostaneetmatkailun strategisesti tärkeään asemaan ja saaneet kaikki osapuolet investoimaan. Lisääntynyt hotellikapasiteetti, aktiivinen markkinointi, palvelujen lisääntyminen ja muu panostus on aiheuttanut matkailun kaksinkertaistumisen kymmenen vuoden aikana”, Helsingin Matkailusäätiön varapuheenjohtaja Mikko Leisti sanoo.

”Helsingillä on mahtava tilaisuus päästä samaan. Vetovoimamme kasvaa koko ajan ja matkailun kasvuluvut ovat kannustavat. Nyt vain pitää nostaa matkailu kokoaan vastaavaan strategiseen asemaan ja katsoa kunnolla mitä ja miten pitää edetä, että merkittävä kasvu on mahdollista. Potentiaali isoon loikkaan on olemassa”, Leisti jatkaa.

Matkailu on Suomen viidenneksi suurin vientiala. Matkailuteollisuuden koko on 14,4 miljardia euroa ja se työllistää noin 140 000 ihmistä. ”Panostukset matkailun tutkimukseen, kehitykseen, koulutukseen, markkinointiin ja myyntiin ovat ristiriidassa sen taloudellisiin vaikutuksiin ja työllistävyyteen nähden. Matkailu on merkittävä teollisuus ja sitä kannattaa sellaisena myös käsitellä”, Leisti sanoo. 

HELSINKI TRAVEL AWARD -PALKINTOJEN PERUSTELUT:

SLUSH – maailman johtava start-up tapahtuma on nuorten vapaaehtoisten voimannäytös (5000 euroa)

Slush on johtava kansainvälinen start-up tapahtuma, joka tuo vuosittain Helsinkiin yli 17 000 osallistujaa, 600 toimittajaa ja 1000 sijoittajaa noin 120 maasta. Slush tekee Helsingin seutua tunnetuksi osaajien yhdistäjänä ja ennakkoluulottoman yrittäjyyden edelläkävijäkaupunkina.

Tapahtumalla on merkittäviä vaikutuksia alueen matkailuteollisuudelle ja positiivisen Helsinki-brändin edistämiselle. Erityisen upeaa koko tapahtumassa on järjestelyissä avainasemassa oleva, parintuhannen vapaaehtoisen joukko, joiden työn hedelmistä hyötyvät suoraan ja välillisesti suuri joukko pääkaupunkiseudun toimijoita.

LUX Helsinki -valofestivaali ja loistavat valotaiteilijat (5000 euroa)

Tammikuinen Helsingin kaduille, toreille ja tiloihin jalkautuva valofestivaali LUX on yli puolen miljoonan kävijämäärällään ja kekseliäällä taiteellisella toteutuksellaan huikea kaamoksen valaisija, talvisen kaupungin elävöittäjä! Festivaali ilahduttaa ja tarjoaa elämyksiä kattavasti sekä pääkaupunkiseudun asukkaille, että koti- ja ulkomaisille matkailijoille. Festivaalin järjestää Helsingin kaupunki ja se on ilmaistapahtumana avoin kaikille. Kiitämme erityisesti taiteellisia suunnittelijoita ja loistavia valotaiteilijoita!

Helsingin kaupunkipyörät - hyötyliikuntaa ja iloja monille (Kunniamaininta)

Kaupunkipyörät -palvelu yhdistää hienolla tavalla liikkumistarpeen, kestävän kehityksen ja kaupungista nauttimisen. Palvelun myötä Helsingin alueiden ja palveluiden saavutettavuus parani ja katukuva elävöityi ja kirjavoitui. Pyöriä käyttävät tai niistä jopa kilpailevat pääkaupunkiseudun asukkaat, sekä matkailijat läheltä ja kaukaa. Pyörät palvelevat useita erilaisia tarpeita ja ilahduttavat monia!
 
 
Helsinki Travel Award 2017 vietettiin vuoden
ensimmäisessä lumimyräkässä. Kuva: Ville Malja

 
 
Kutsuvierailla oli mahdollisuus tutustua juhlapaikan puitteisiin
ennen tilaisuutta. Kuva Ville Malja

 
 
Jukka Perko ystävineen viihdytti yleisöä helsinkiläisin melodioin.
Kuva: Ville Malja

 
 
Kaupunkikuvaa elävöittänyt Helsingin Kaupunkipyörät palkittiin
kunniamaininnalla. Kuvassa Samuli Mäkinen, Tarja Jääskeläinen ja
Laura Rissanen. Kuva: Ville Malja


 
SLUSH:n vapaaehtoiset palkittiin upeasta hospitalilty -työstään.
Kuvassa koordinaattorit Eve ja Hannes sekä yhteistyökumppani
Matti ja ryhmä tuoreita vapaaehtoisia. Kuva: Ville Malja


 
Helsinki Travel Award -palkinto myönnettiin talven säkenöivälle
valopilkulle, Lux Helsingille. Palkinnon vastaanottivat Petra Kytölä,
Emma Lumme sekä Laura Aalto. Kuva: Ville Malja

 
 
Royal Ravintoloiden Aku Vikström kokee, että Helsingissä on
valtava matkailupotentiaali. Kuva: Ville Malja
 
 
 

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori kertoi Helsingin kaupungin
uusista tavoitteista. Kuva: Ville Malja


 

Tyytyväiset voittajat sekä illan puhujat ja Säätiön edustajat. Kuva: Ville Malja

Tunnelmia Allas Sea Poolin Neighbour Bistrossa vietetystä tilaisuudesta. Kuva: Ville Malja


Helsinki Travel Award 2016

Helsinki Travel Award 2016 - palkinnon saivat Flow Festival, Löyly, Allas Sea Pool sekä Jaakko Blomberg

Helsingin Matkailusäätiö jakoi vuosittaisen Helsinki Travel Award -tunnustuspalkinnon 26.10. Palkinnon sai neljä eri toimijaa, joita kaikkia yhdistää vahva visio Helsingin vetovoimaisuudesta.

Helsinki Travel Award -tunnustuspalkinto myönnetään vuosittain matkailualan toimijoille ja teoille, jotka ovat vaikuttaneet myönteisesti Helsingin matkailun kehitykseen, maineeseen ja asiakastyytyväisyyteen. Palkinnon arvo on tänä vuonna 20 000 euroa.

Palkinnon saivat Flow Festival, Löyly, Allas Sea Pool ja Jaakko Blomberg Yhteismaa-järjestöstä. Yhteismaan tavoitteena on edistää yhteisöllistä kaupunkikulttuuria. Palkintosumma jaettiin neljän toimijan kesken siten, että jokaiselle myönnettiin 5000 euroa.

Flow Festival houkuttelee vuosittain tuhansia matkustajia nauttimaan yhdestä maailman parhaista festivaaleista sekä tutustumaan helsinkiläiseen kaupunkikulttuuriin. Löylyn hurmaava arkkitehtuuri ja suomalaiseen saunaan perustuva toimintaidea on kerännyt faneja ympäri maailman. Allas Sea Pool on mainio esimerkki Helsingin rantojen elävöittämisestä mitä hauskimmalla tavalla. Jaakko Blomberg saa palkinnon ansioistaan Helsinkiä elävöittäneen yhteisöllisen tapahtumallisuuden vahvana taustavaikuttajana. Blomberg on ollut perustamassa muun muassa Siivouspäivää, Kallio Block Partya ja Illallista taivaan alla.

"Helsingin matkailun potentiaali on merkittävä, mutta sen eteen on jokaisen tehtävä yhdessä töitä. Kaikki palkitut ovat rohkeita, innovatiivisia ja kehittäneet Helsingin matkailua huomattavasti. Heidän ansiostaan Helsingissä on mielenkiintoisia ja uudenlaisia
elämyksiä ja tapahtumia", sanoo Risto Lintula, Helsingin Matkailusäätiön puheenjohtaja.

"Flow Festival on käsittämättömän hieno kaupunkifestivaali ja yksi Helsingin ja Suomen kansainvälisestikin tunnetuimpia tapahtumia. Myös Löyly on saanut paljon kansainvälistä huomiota ainutlaatuisesta arkkitehtuuristaan ja perinteisen saunakulttuurin modernisoimisesta. Allas Sea Pool on hieno esimerkki yksityisen pääoman, joukkorahoituksen ja julkisen sektorin yhteistyöstä. Yhteismaan Jaakko Blomberg on tuonut Helsinkiin paljon yhteisöllistä kaupunkikulttuuria ja tehnyt kaupungista entistä mielenkiintoisemman paikan sekä matkailijoille että paikallisille", hän jatkaa.

Tilaisuudessa myönnettiin lisäksi tunnustuspalkinto kaupunginjohtaja Jussi Pajuselle hänen visiostaan kehittää Helsingistä hauskaa ja toimivaa kaupunkia. Helsinki kasvaa ja kehittyy nyt ennennäkemätöntä vauhtia.

Palkinnon saajista päätti Helsingin Matkailusäätiön hallitus.


Jaakko Blomberg palkittiin työstään Helsingin elävöittämiseksi.
Kuva: Ville Malja

 
 
Antero Vartia edusti Löylyä, Helsingin saunakulttuurin uudistajaa.
Kuva Ville Malja

 
 
Musiikki vie maailmankartalle. Suomen puhutuimman festivaalin,
Flow Festivalin, perustajat Suvi ja Tuomas Kallio. Kuva Ville Malja

 
 
Helsingin ydinkeskusta on mullistunut! Allas Sea Poolin luoneet
Raoul Grünstein, Marianne Mäkelä ja Pekka Salmi pokkasivat
Helsinki Travel Award -palkinnon. Kuva Ville Malja

 
 
Vuoden 2016 Helsinki Travel Award -palkinnon saajat.
Palkintosumma 20 000 euroa jaettiin voittajien kesken.
Kuva Ville Malja

 
 
Varatoimitusjohtaja Bjørn Arild Wisth esitelmöi
Nordic Choice Hotels -hotelliketjun strategian jalkauttamisesta.
Kuva Ville Malja

 
 
Tunnelmia palkintojen jaosta. Kuva Ville Malja

 
 
Helsingin kaupungin viimeinen kaupunginjohtaja Jussi Pajunen
palkittiin elämäntyöstään Helsingin viihtyisyyden mahdollistajana.
Palkinnon ojentaa Puheenjohtaja Risto Lintula ja Jouni Vihmo. Kuva: Hanna Salomaa

 
 
Säätiön onnitteludelegaatiossa mukana Jouni Vihmo (vas.), Puheenjohtaja
Risto Lintula sekä Kristiina Havas. Kuva: Hanna Salomaa


Helsinki Trawel Award 2015

Helsingin Matkailusäätiö jakoi ensimmäiset Helsinki Travel Award-tunnustuspalkinnot torstaina 8.10.2015.

Tunnustuksen tavoitteena on nostaa esille toimijoita ja tekoja, jotka ovat vaikuttaneet myönteisesti Helsingin matkailun kehitykseen. Palkinnot myönnettiin Design District Helsingille, HELtoursille ja Royal Ravintoloiden perustajille Mia ja Kasperi Saarelle ja Pertti Hynniselle.


Helsinki Travel Award -tunnustuspalkinto myönnetään matkailualan toimijoille ja teoille, jotka ovat myönteisesti vaikuttaneet Helsingin matkailun kehitykseen, maineeseen ja asiakastyytyväisyyteen. Palkinto on arvoltaan 10 000 euroa ja se myönnettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Palkintosumma jaettiin kahdelle toimijalle.

Design District Helsingille myönnettiin 6000 euron arvoinen palkinto. Konseptin on luonut yhteistyössä toimiva ja aktiivinen erilaisten toimijoiden verkosto, joka yhdessä suunnitellen ja toteuttaen mahdollistaa matkailijalle elämyksiä.

”Design District Helsinki on asiakkaiden arvostama palvelu, joka auttaa matkailijaa tutustumaan kattavasti luovan alan toimijoihin ja Helsinkiin muotoilu- ja ostoskaupunkina. Se on osallistujaa aktivoiva, ympärivuotinen ja aidosti kansainvälinen”, sanoo Risto Lintula, Helsingin Matkailusäätiön puheenjohtaja.

Vuorovaikutteisia pyöräilykierroksia järjestävä HELtoursille myönnettiin 4000 euron palkinto. Kierroksilla matkailijat näkevät ja kokevat aitoa Helsinkiä ja pääsevät kätevästi paikkoihin, joihin perinteiset opaskierrokset eivät yllä.

”Riku Nurminen on luonut toimivan ja suositun tuotekonseptin, joka huokuu aitoa rakkautta Helsinkiin. Toivomme, että palkinto kannustaa laajasti nuoria ja uusia yrittäjiä kehittämään palveluita, rikastuttamaan Helsingin matkailua ja kohtamaan matkailijaryhmät ja niiden erilaiset toiveet ja tarpeet”, jatkaa Lintula.

Royal Ravintoloiden sekä putiikkihotellien Hotel Havenin ja Fabianin perustajille Mia ja Kasperi Saarelle ja Pertti Hynniselle myönnettiin palkinto merkittävästä saavutuksesta tyylikkäiden ruokaelämysten ja viihtyisien yöpymisten tuottamiseksi Helsingissä. He ovat luoneet Helsinkiin vankan hyvien ravintoloiden tarjonnan.

Tunnustukset myönnettiin Ravintola Töölönrannassa pidetyssä palkintotilaisuudessa, jossa Ebookers.comin perustaja Dinesh Dhamija puhui tulevaisuuden matkailusta.

Helsinki Travel Award jaetaan jatkossa vuosittain. Palkinnon saajasta tai saajista päättää Helsingin Matkailusäätiön hallitus.Maailman ensimmäiset Helsinki Travel Award -voittajat! Kuvassa ylhäältä vasemmalta puheenjohtaja Risto Lintula, Petri Hynninen, Mia Saari and Kasperi Saari. Alhaalta vasemmalta Sirpa Linnanmäki,
Minna Särelä, Riku Nurminen ja varapuheenjohtaja Mikko Leisti.
Kuva: Lasse Keltto